Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Sony specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9.1 050 230 94 89

Welke Sony Vaio Accu past in mijn laptop?

Welke Sony Vaio accu/ batterij past in mijn laptop?Zoveel Sony laptops, zoveel accu’s. En inderdaad er zijn door de jaren heen erg veel verschillende Sony Vaio accu-batterijen geproduceerd. En niet elke Sony Vaio accu is uitwisselbaar. Het kan daardoor lastig zijn de juiste accu/ batterij voor uw Sony te bestellen. Op deze pagina leggen wij in een paar stappen uit hoe u de juiste Sony Vaio accu-batterij kunt vinden en bestellen. 

Modelnaam Sony Vaio vaststellen

Allereerst dient u de naam van uw Sony Vaio laptop vast te stellen. Kijk hierover op de onderzijde van uw Sony Vaio. Hier vindt u in de meeste gevallen een sticker met de nodige informatie. Ook kunt u op de originele verpakking of aankoopbon van uw Sony Vaio laptop kijken indien u hier nog over beschikt.

  1. Kies uw modelnaam in ons hoofdmenu (na Zoek op Sony te hebben geklikt).
  2. Kies nu het type/ serienummer van uw Sony Vaio laptop

De juiste Sony Vaio accu/ batterij selecteren

Na de juiste modelnaam/ type te hebben geselecteerd wil het weleens voorkomen dat er meerdere Sony Vaio laptops zichtbaar zijn. In dat geval is het belangrijk dat u de juiste Sony Vaio accu selecteert. Een Sony Vaio accu/ batterij heeft 4 kenmerken:

  1. Voltage
  2. Amperage
  3. Wattage
  4. Pasvorm 

1. Voltage

Voltage wordt ook wel aangeduid met V. Het voltage geeft de spanning aan die de Sony Vaio laptop accu levert. Het verschil in voltage mag maximaal 0,5 zijn. Als er op uw oude Sony Vaio accu 10,8V staat dan kunt u gerust een Sony Vaio accu bestellen met 11,1V (en andersom).

2. Amperage

Amperage is een indicator voor de capaciteit van de Sony Vaio accu/ batterij. Hoe hoger de capaciteit, hoe langer u op de Sony Vaio accu/ batterij kunt werken. De capaciteit wordt aangeduid met mAh, Ah of mA. De capciteit van de Sony Vaio accu/ batterij zegt niets over de pasvorm/ compatibiliteit van de Sony Vaio accu/ batterij en mag dus afwijken van uw oude Sony Vaio accu-batterij.

3. Pasvorm

De pasvorm van de Sony Vaio accu-batterij kunt u het beste controleren door de productafbeelding in onze webshop te vergelijken met uw oude Sony Vaio accu/ batterij. De afbeeldingen van onze Sony Vaio accu-batterij kunt u helemaal inzoomen zodat u de kleinste details met uw oude accu-batterij kunt vergelijken. Maakt u zich geen zorgen over de verschillende opdrukken/ teksten en etiketten deze kunnen en mogen afwijken van uw oude te vervangen  Sony accu-batterij.

4. Wattage

Wh geeft de wattage van de Sony Vaio accu/ batterij aan. Wattage wordt berekend door een combinatie van milliampère uur en voltage. Door voltage te vermenigvuldigen met wattage kunt u deze waarde zelf berekenen. Ook deze waarde mag afwijken van uw oude te vervangen Sony Vaio accu/ batterij en heeft dus geen invloed op de werking of compatibiliteit. 


Vragen? Neem Contact op

Twijfelt u welke Sony Vaio accu geschikt is voor uw Sony Vaio laptop? Onze klantenservice helpt u graag verder in de zoektocht naar de juiste Sony Vaio accu/ batterij. Neem gerust even contact met ons op.